Welkom in het charmante Reahel, waar geschiedenis en rust samenkomen op een prachtige locatie aan het Prinses Margrietkanaal! Reahel 15 vertelt een boeiend verhaal dat teruggaat tot vroeger tijden. Met unieke haven welke bereikbaar is met staande mast.


Foto's Video Plattegrond Kaart Brochure

Omschrijving

Welkom in het charmante Reahel, waar geschiedenis en rust samenkomen op een prachtige locatie aan het Prinses Margrietkanaal! Reahel 15 vertelt een boeiend verhaal dat teruggaat tot vroeger tijden. Met unieke haven welke bereikbaar is met staande mast.

REAHEL 15
Dit unieke pand, ooit een klein huisje met een interessante geschiedenis, heeft door de jaren heen verschillende transformaties ondergaan. Stap binnen in de geschiedenis van Reahel, waar ooit de weg langs het water liep en huizen gericht waren op dit kalme element. Nu biedt het object een oase van rust, omringd door weidse weilanden en met een vredig uitzicht op het water, waar af en toe een schip voorbijglijdt om het landschap te verlevendigen.

INSTEEKHAVEN
De aanwezigheid van een haven van deze omvang is buitengewoon zeldzaam in Nederland en vormt een opmerkelijk kenmerk van deze locatie. Deze ruime kavel biedt een eigen insteekhaven aan het Prinses Margrietkanaal, wat een unieke meerwaarde biedt. De haven is specifiek ontworpen om grote schepen te accommoderen, met een maximale lengte, breedte en diepgang van respectievelijk 21.00 meter, 6.00 meter en 2.50 meter. Het is zelfs mogelijk voor schepen met een staande mast om moeiteloos toegang te krijgen tot deze haven vanuit zowel Lemmer als Harlingen, wat de bereikbaarheid aanzienlijk vergroot.

GESCHIEDENIS
De geschiedenis van Reahel 15 omvat ook een periode waarin het diende als kantoor voor een bouwbedrijf, compleet met een intrigerende kluis waarvan de inhoud nog steeds een mysterie is. Het noordelijke deel van het huis heeft recentelijk onderdak geboden aan vluchtelingen uit Oekraïne, waardoor het pand een bijzondere betekenis heeft gekregen.

Het huis, hoewel met een rijke geschiedenis, heeft echter wat liefdevolle aandacht nodig. Een renovatie is vereist, met aandachtspunten zoals de vervanging van kozijnen, vernieuwing van het dak, en herstel van enkele structurele kenmerken. Een goedgekeurd bouwplan voor een prachtige renovatie met een industriële uitstraling wacht op realisatie en kan worden gedeeld met enthousiaste kopers.

LOCATIE
De woning is centraal gelegen tussen Groningen, Leeuwarden en Drachten, waardoor je kunt genieten van absolute rust en stilte zonder de gemakken van stedelijke voorzieningen op te geven. Het nabijgelegen station in Buitenpost, op slechts 15 minuten fietsen, biedt directe verbindingen met Leeuwarden en Groningen.

NIEUWBOUW LOODSWONING
Er liggen goedgekeurde plannen voor de nieuwbouw voor een loodswoning. Het is een waanzinnig mooi en doordacht ontwerp met een industriële uitstraling passend bij het historische karakter van Reahel, een kern van scheepswerven. Een volledig glazen wand op het zuiden richting kanaal.

PERCEEL
Met een perceeloppervlak van 3190 m2 en een vloeroppervlak van 329 m2 biedt dit object een ruime en veelbelovende woonomgeving. Bovendien zijn recent zes grote zonnepanelen geïnstalleerd, waardoor je kunt genieten van duurzame energie en een lagere energierekening.

Praktische zaken:
– Krachtstroom 3 x 24A aanwezig;
– CV-installatie ca. 10 jaar oud Intergas;
– Woning volledig in spouwmuren uitgevoerd;
– V.v. 6 zonnepalen 405 Wpiek;
– Door Welstandscommissie goedgekeurd bouwplan.

Interesse?

Heb je interesse in deze woning of wil je een bezichtiging inplannen? Wij helpen je graag!

"*" geeft vereiste velden aan

Ontdek ook jouw hypotheek mogelijkheden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Niet de woning die je zocht?

Plaats een zoekopdracht

Kenmerken

Status

Beschikbaar

Vraagprijs

€ 650.000,- k.k.

Oplevering

In overleg

Energielabel

C

Bouwjaar

1965

Perceeloppervlakte

3.190 m2

Inhoud

1.594 m3

Woonoppervlakte

392 m2

Aantal kamers

10

Aantal badkamers

3

Buitenruimte

Tuin rondom

Ligging tuin

Oppervlakte

2.800 m2

Garage

Aangebouwd steen, Vrijstaand hout

Vaarroute

Video

Plattegrond