Taxatie

Hoeveel is je woning waard? Een spannende vraag! Door middel van een uitgebreid taxatierapport beantwoorden wij deze graag voor je. Gratis en vrijblijvend óf als onderdeel van het verkoopproces.

Bij het opstellen van een taxatierapport of waardebepaling komen verschillende aspecten aan de orde. We kijken bijvoorbeeld naar: 

  • Inhoud en oppervlakte 
  • Onderhoudsstatus 
  • Constructie, de gebruikte materialen en de kwaliteit hiervan 
  • Verplichtingen en rechten die rusten op het onroerend goed en de grond 
  • Ligging en omgeving 

Onze tarieven 
Voor een vrijblijvend verkoopgesprek en waardebepaling van een woning worden vanzelfsprekend geen kosten in rekening gebracht. 

De door ons aangegeven (getaxeerde) waarde kan echter een aanleiding voor je zijn om je woning aan het water te verkopen. Indien je ons binnen zes maanden deze opdracht geeft, dan worden de verschuldigde taxatiekosten op de verkoopcourtage in mindering gebracht.

Type rapport Prijs 
Taxatierapport eengezinswoning€ 595,- incl. btw
Taxatierapport eengezinswoning met verbouwing€ 695,- incl. btw
Taxatierapport appartement€ 650,- incl. btw
Vrijblijvend taxatierapportGratis

Het verschil tussen taxatie en waardebepaling

Een taxatie of waardebepaling is een essentieel onderdeel binnen het vaststellen van de marktwaarde van een woning. Hoewel de twee termen vaak in één adem genoemd worden, zijn er toch enkele verschillen te onderscheiden. We leggen deze even voor je uit.

Taxatie
Bij de aankoop van een nieuwe woning of een herfinanciering van de huidige, spreekt men van taxatie. In dit geval wordt er een gevalideerd taxatierapport aangevraagd en samengesteld. Onze makelaars zijn aangesloten bij het NWWI, het instituut dat de controles van deze rapporten uitvoert. Hierdoor hebben zij de bevoegdheid om een gevalideerde taxatie uit te voeren.

Waardebepaling
Bij een waardebepaling overweeg je de verkoop van een woning. Wonen aan water Makelaars komt in dit geval bij je langs om de waarde van jouw woning vast te stellen. Tevens leggen we in dit gesprek uit hoe onze verkoopprocedure in zijn werk gaat. Een waardebepaling is verblijvend en er zijn geen kosten aan verbonden.


Wil je je woning laten taxeren? Maak dan gerust een (vrijblijvende) afspraak. Je kunt contact opnemen via onderstaand formulier, [email protected] of
+31 (0)566 652 402   

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beoordeeld met een 8.3 op Funda

Lees wat er over ons gezegd wordt.

Ga naar beoordelingen