Inspiratie: Drie mooie vaarroutes in Friesland

Friesland bestaat voor 50% uit water. Wateren die wij nagenoeg allemaal op ons duimpje kennen. Bent u op zoek naar inspirerende vaarroutes binnen Friesland? We delen graag een aantal tips met u. Read More


1. Dobberen in de turfroute

Locatie: Appelscha, Heerenveen 


Wil je een echt gevoel van vrijheid ervaren? De Turfroute is een rustige vaarroute dwars door verschillende natuurgebieden van Friesland: je vaart door bebost natuurgebied, afgewisseld door weilanden en dorpjes. Leuk detail: veel van de bruggen die je tegenkomt, mag je zelf bedienen! De ‘kleine’ route loopt grofweg van Akkrum tot Oosterwolde en omvat 105 kilometer aan water. De grote tufroute treedt zelfs buiten de grenzen van Friesland.  

2. De Friese Meren verkennen met de Aquaductroute 

Locatie: Stavoren, Sneek 


De ultieme staande mastroute om de sfeer te proeven van de Friese meren moet toch echt de Aquaductroute zijn. De bouw van vijf aquaducten heeft een tocht door de Friese Meren namelijk nóg aantrekkelijker gemaakt. Met weinig oponthoud vaar je nu zomaar van Stavoren naar Sneek en weer terug. Ervaar de watersport in optima forma middenin de grootse open ruimte van het Heegermeer of dobber langs rustige vaarten. De route leidt je ook door een van de schattigste steden van Nederland: Sloten.  

 

3. Ontdek het Noord-Friese platteland

Locatie: Snakkerburen, Oudkerk 


Het beroemdje Elfstedenbruggetje van Bartlehiem bezichtigen? Met deze route vaar je er zo onderdoor! Deze tocht laat zien dat je voor je vaarplezier niet enkel toegewezen bent op het zuiden van Friesland. Zo vaar je langs het befaamde pondje van het pittoreske Wyns en doe je het schattige plaatsje Oudkerk aan. Noord-Friesland is qua landschap anders dan het meer beboste zuiden, dus vaak kun je mijlenver zien! Meer vaarroutes? Wij vertellen u graag de mooiste verhalen.
U kunt ook zelf alvast inspiratie opdoen op Friesland.nl!
 

Heb je een vraag?

Ons team staat voor je klaar je klaar.


Kantoor Sneek

Telefoon: 0566 652 402

E-mail: [email protected]

Adres: Oud Kerkhof 2 - 4 , 8601 EE Sneek

Contactformulier

Plannen om je woning te verkopen?

Vraag onze gratis brochure aan!

VRAAG AAN

Ontmoet onze experts