Je woning verkoop je niet zomaar.

Werk samen met een makelaar die bij je past.

In de huidige woningmarkt lijken huizen zichzelf te verkopen. Overwaarde, overbieden en overstappen zijn woorden die we nu dagelijks gebruiken. Toch komt er meer kijken bij het verkopen van je woning dan je misschien denkt. Veel zaken creëren onzekerheid als je ze voor het eerst doet. Daarom kan een makelaar met ervaring je goed helpen. We vertellen je er graag meer over, zodat jij de juiste keuze kunt maken.

Wat doet een makelaar?

De taak van een makelaar lijkt vrij simpel. Maar naast een bord in de tuin zetten, mensen rondleiden en de kosten in rekening brengen, zijn makelaars vaak waardevoller dan je denkt. De term makelaar betekent van oudsher: iemand die vraag en aanbod samenbrengt.

Als makelaarskantoor met meer dan 25 jaar ervaring houden wij ons dagelijks bezig met de woningmarkt. Voordat je woning de verkoop in gaat is er al veel werk verzet. Onze makelaars komen graag persoonlijk kennismaken. De wensen worden in kaart gebracht en we doen een volledige doorloop van de woning. Op basis van alle beschikbare informatie en onze kennis, maken we een inschatting van de waarde van jouw woning. Zo begin je een stuk zekerder aan het verkoopproces: je krijgt in ieder geval niet te weinig en vraagt niet te veel voor je woning.

Besluit je om je woning definitief te verkopen? Dan regelen wij een professionele fotograaf die je huis perfect in beeld brengt, melden we je woning aan in diverse netwerken (zoals Funda, ons zoekbestand en onze eigen websites) en faciliteren we in het plannen en uitvoeren van bezichtigingen.

Brochure aanvragen

Ontvang onze brochure over de verkoop van jouw woning. Vraag ‘m hier aan.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Hier sturen we de digitale brochure naartoe.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Je woning zelf verkopen zonder hulp

Je kunt uiteraard ook je woning zelf verkopen. Het is niet verplicht om gebruik te maken van de diensten van een makelaar. Er zijn een aantal websites die je op weg helpen om goed voorbereid zelf je woning te verkopen. Ook zijn er services die jou zelf de verkoop van je woning laten doen, maar voor de diensten die juist belangrijk zijn worden kosten in rekening gebracht.

Voor je besluit om je woning te verkopen zonder de hulp van een ervaren makelaar, is het belangrijk je af te vragen hoeveel werk je er zelf van wil hebben.

In welke situatie zit jij? Kom er achter of Wonen aan water geschikt is voor de verkoop van jouw woning.

Ik wil mijn woning verkopen zonder er zelf veel werk van te hebben
Nee
Ja
Mijn woning staat aan het water en verdiend te blik van een expert
Nee
Ja
Ik zoek een makelaar die snapt wat mijn woning uniek maakt.
Nee
Ja
Ik wil van een expert weten wat mijn woning waard is
Nee
Ja

De voordelen van een makelaar

Een makelaar met ervaring verzorgt een soepel en gemakkelijk verkoopproces voor jou als verkoper, maar ook voor de kopers. Zo hoef jij je niet druk te maken om bezichtigingen, het vinden van potentiële kopers of juridische zaken zoals koopaktes.

Daarbij hebben makelaar vaak een groot bereik. Wonen aan water is bijvoorbeeld dé makelaar voor mensen die willen wonen aan het Friese water. Willen mensen in een specifieke woonplaats wonen? Dan kijken ze al snel bij de lokale makelaar zoals makelaardij Sneek. Website bezoekers en social media volgers bestaan voornamelijk uit woningzoekenden.

Samenwerken met een makelaar bij de verkoop van je woning scheelt je een boel onzekerheid en tijd.

Hoe kies je de juiste makelaar

Niet elke makelaar is hetzelfde. Niet elke woning is hetzelfde en niet iedereen vindt dezelfde dingen belangrijk. Veel makelaars hebben een eigen expertise. Bijvoorbeeld de regio waarin ze opereren, of het soort woning dat je wil verkopen.

Onze tip? Ga met een aantal makelaars in gesprek. Kijk in deze gesprekken naar de kennis en ervaring die ze hebben. Heeft de makelaar een specialisatie in het soort woning dat jij wil verkopen? Dan zien ze vaak sneller de unieke aspecten die invloed hebben op de waarde van je woning.

Maar het kiezen van een makelaar is daarom voornamelijk een gevoelskwestie. Je woning verkopen is iets wat je niet zomaar en niet vaak doet. Daarom moet je vertrouwen hebben in de makelaar die je de verkoop van je woning toevertrouwd.

 

Maak kennis met Wonen aan water Makelaars

Maak kennis met het team van Wonen aan water. Met een vrijblijvende afspraak maken we graag kennis met jouw en je woning.

Neemt contact met ons op

Of bel direct naar

0566 – 652 402

Brochure aanvragen

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Hier sturen we de digitale brochure naartoe.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Heb je een vraag?

Ons team staat voor je klaar je klaar.


Kantoor Leeuwarden

Telefoon: 058 203 0600

E-mail: [email protected]

Adres: Stationsweg 16, 8911 AH Leeuwarden

Kantoor Sneek

Telefoon: 0566 652 402

E-mail: [email protected]

Adres: Oud Kerkhof 2 - 4 , 8601 EE Sneek

Contactformulier

Plannen om je woning te verkopen?

Vraag onze gratis brochure aan!

VRAAG AAN

Ontmoet onze experts